Hoewel je gedurende je reis snel zult leren, zijn er een paar dingen die je moet weten voordat je op reis gaat in Azië. Op weg zijn naar een onbekend continent voor een lange tijd met een rugzak is opwindend, zenuwslopend en vol onverwachte gebeurtenissen. Hier heb ik enkele tips verzameld die je als beginneling zeker moet weten wanneer je een backpackreis door Azië plant.

  1. Vertel het aan je bank

Tegenwoordig kunnen banken kaarten blokkeren voor het meest triviale gebruik op internationaal niveau, dus het is belangrijk dat je hen op de hoogte stelt van jouw plannen. Wat je ook kunt krijgen, zijn reiskaarten die de kosten voor opnames en transacties verlagen, waardoor je op de lange termijn geld bespaart. Je deelt geen bankrekening met een partner of kosten met een vriend, dus het is belangrijk als soloreiziger om dit vóór de reis af te vinken van de lijst.

  1. Je zult meer geld uitgeven dan je had verwacht

Dit is zeker niet wat de meeste backpackers willen horen, maar het is waar. Hoewel begrotingsoverschotten een zeldzaamheid zijn, is het goede nieuws dat reizen in Azië over het algemeen nog steeds goedkoper is dan in veel andere delen van de wereld, inclusief Latijns-Amerika. De belangrijkste reden waarom backpackers budgetten blussen, is meestal drankjes en gezelligheid. Andere veelvoorkomende boosdoeners zijn grote aankopen van elektronica, vallen voor oplichting, motorcrashreparaties, je-leeft-maar-één-keer avonturen (bijv. Prijzige liveaboard-scubaduikexcursies), en ik-verdien-het-spul zoals winkelen en lekker eten.

  1. Houd je reizen bij en je zult jezelf binnen 10 jaar bedanken

Dit is iets wat ik wel heb gedaan, maar ik wou dat ik wist hoe belangrijk het nu voor mij zou zijn en dat ik het beter had gedaan. Houd een dagboek bij tijdens jouw reis. Je kunt later altijd over jouw backpackreis door Azië bloggen. Wanneer je jouw dagboek na 10 jaren zult lezen, zul je tranen krijgen en ervaar je alle geweldige momenten opnieuw.

  1. Reisverzekering regelen

Reisverzekering is de sleutel tot reizen overal, maar in Azië, waar wetten en faciliteiten niet hetzelfde zijn als je thuis zou verwachten, is het van levensbelang om jezelf te bedekken. Of het luchtvaartmaatschappij jouw tas verliest, je spullen zijn gestolen of je raakt verwondt tijdens een opwindende excursie; het is goed om te weten dat je gedekt bent. Hoe erg zou het zijn om NIET met een reisverzekering te gaan? Het zou het ergste zijn. Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen die je dekken, afhankelijk van waar je vandaan komt.

  1. Alleen de koffer klaarzetten

Inpakken zonder dat iemand anders je helpt, kan soms een beetje verwarrend zijn. Wat te nemen? Hoeveel kleding? Hoeveel schoenen? Welnu, Azië is warm, zelfs als het regent; dus maak je geen zorgen over het inpakken van te veel. Azië is geen plek om dure kleding te nemen, omdat ze gewoon versleten en gewassen worden. T-shirts, korte broeken, trainers etc. zijn voldoende. Als je een rugzak meeneemt is niet meer dan een 60L-rugzak vereist als gemiddelde reiziger, je zult echt niet zoveel nodig hebben! Solo reizen is geen modeparade, houd het eenvoudig en efficiënt.

  1. Neem het noodzakelijk mee

Voor Azië zijn SPF, Mosquito-spray, malariatabletten (voorgeschreven) nodig. Je zult bij warm weer zijn en de zon kan daar meedogenloos zijn. In plattelandsgebieden kunnen muggen genadeloos zijn, en met knokkelkoorts en malaria die vaak voorkomen in sommige delen van Cambodja en Myanmar, is het belangrijk dat je voorzorgsmaatregelen neemt. Vergeet een hoed en een paar comfortabele schoenen zoals slippers of sandalen niet. Je zult waarschijnlijk foto’s maken, dus vergeet niet je camera of smartphone in te pakken.

  1. Blijf gezond

De overgrote meerderheid van reizigers naar Azië lijden alleen maar aan maagklachten. Zolang je voorzorgsmaatregelen neemt over voedsel- en waterhygiëne, pre-trip vaccinatie en malaria vereisten – ben je veilig. Maar het is nog steeds van belang om een ziektekostenverzekering voor jezelf te regelen. Sommige van de ziekten die je kunt oppakken, kunnen zich ook niet meteen voordoen, dus als je binnen een jaar na thuiskomst ziek wordt, moet je jouw arts vertellen waar je bent geweest.