Vakanties naar Tanzania zijn nog nooit zo populair geweest als de afgelopen jaren. Men vliegt graag vanuit Nederland of  Duitsland naar het prachtige Zanzibar of maakt een adembenemende safari in het Serengeti. Het is dan ook niet gek dat er steeds meer mogelijkheden zijn om voor interessante prijzen een heerlijke strandvakantie te kunnen hebben op de stranden van Zanzibar, of om gewoon eens de Kilimanjaro te beklimmen! Wanneer ga jij een Tanzania vakantie boeken en welke bestemming in Tanzania staat bovenaan jouw lijstje?

Een rondreis als Tanzania vakantie

Wanneer men denkt aan een echte Tanzania vakantie denkt men natuurlijk vlug aan een heerlijke rondreis door dit prachtige land. Als je Tanzania op haar best wilt zien, is het een goed idee om een echte rondreis te maken waarbij je alle elementen van het land kunt zien. Een rondreis is zelf te boeken, maar ook als een kant en klaar pakket. Hoe de reis er exact uitziet hangt af van het budget van de reis en natuurlijk het aantal dagen dat je daarmee wilt blijven. Soms willen mensen bijvoorbeeld enkel de Serengeti en de Kilimanjaro zien. In andere gevallen willen mensen gewoon een rondreis met enkel safari’s. Het is dan ook belangrijk om een goed beeld te hebben van wat je allemaal wilt zien voor je een dergelijke vakantie gaat boeken. Op die manier kun je gemakkelijker een passende vakantie samenstellen met een vakantie expert of door zelf alles bij elkaar te zoeken via het internet.

Zonvakantie op Zanzibar

Wanneer je een Tanzania vakantie gaat boeken, kan het heerlijk zijn om een aantal dagen door te brengen op Zanzibar. Dit is een onafhankelijke staat van Tanzania in de vorm van een eiland aan de oostkust van het land. Het eiland staat bekend om haar prachtige natuur en ideale duik- en snorkellocaties. Het is de plek om te genieten van prachtig weer, rust en eindeloze stranden. Ook is de cultuur op Zanzibar sterk ontwikkeld en kun je genieten van de heerlijke restaurants in de stad Zanzibar. Ook vind je hier kleurrijke pleintjes en straatjes die je een echt vakantiegevoel geven. Het is aan te raden om, voordat je naar Zanzibar afreist, een duikcursus te volgen. Zonder een dergelijk brevet mag je namelijk niet zomaar overal duiken en dat is zonde. Rondom Zanzibar vind je namelijk een van de mooiste duiklocaties van de hele wereld en die wil je natuurlijk niet missen.

Safari op de Serengeti tijdens je Tanzania vakantie

Wanneer je een avontuurlijke safari wilt gaan doen tijdens je Tanzania vakantie, dan is het aan te raden om de Serengeti zeker niet over te slaan! De Serengeti is het grootste wildpark van Tanzania en biedt een enorme diversiteit aan dieren en natuur. Zo zul je bij elke safari geheid de big 5 vinden en kunnen fotograferen. Er zijn allerlei soorten safari’s in de Serengeti, afhankelijk van welke zijde van het park je bezoekt, en hierbij kun je ook overnachtingen in het park boeken. Wil jij een keer overnachten in een klein dorp midden in het reservaat? Dan is dit mogelijk in de Serengeti!