Tips/ Ideeen

Een reis naar niet alleen het Oosten, maar elke bestemming moet goed gepland zijn om te voorkomen dat je voor onplezierige verrassingen zal komen te staan. Over lang niet elke vakantiebestemming zijn er de juiste tips te vinden terwijl dat nou juist in tal van situaties een grote hulp zou betekenen. Een duwtje in de juiste richting is dus altijd wel meegenomen en zijn er daarom wat tips/ideeën gegeven om elke reis naar het Oosten tot een onvergetelijke te maken.

Ga eerst zelf op onderzoek uit

In deze moderne tijd waarbij een ieder toegang heeft tot het internet, is het zelf vergaren van informatie zeker iets wat je niet achterwege kunt laten. Door gewoon de naam van de vakantiebestemming in te toetsen op de zoekmachine kom je al een heleboel te weten over de plek. Beperk je daarbij niet alleen tot de officiële websites van bijvoorbeeld hotels of overige toeristische attracties, maar kijk ook verder dan dat. Zo vindt je op websites die over het alledaagse leven op betreffende plaats gaan veel meer bruikbare informatie waardoor je wel goed bereidt kunt vertrekken.

Welke periode kies jij uit

Het Oosten kent natuurlijk ook zijn nodige piekperiodes waar er toeristen in grote getallen naar de verschillende toeristische trekpleisters gaan en zijn de gehanteerde prijzen en tarieven er dan ook het hoogst. Wees daarom slim en probeer wat eerder reserveringen te plaatsen waardoor je vaak van aantrekkelijke kortingen kunt genieten. Iets wat je niet uit het oog moet verliezen zijn de periodes dat het niet zo aantrekkelijk is om af te reizen en het beter is om maar thuis te blijven. Zo kent het Verre Oosten zijn moessonperiodes waarbij er niet alleen sprake is van extreme regenval, maar ook zware stormen.

Probeer niet altijd “mainstream” te blijven

En leuke vakantie hoeft helemaal geen handen vol geld te kosten en moet je daarom niet al te gefocust zijn op alles wat volgens de officiële kanalen wordt “aangeboden”. Goedkoop lunchen of dineren, kan gewoon bij een lokaal restaurantje en scheelt dat altijd wel handenvol geld in vergelijking met restaurants die zich speciaal op toeristen hebben toegelegd. Hetzelfde geldt ook voor het verplaatsen met een hoteltaxi in tegenstelling tot eentje welke je eenvoudigweg zelf langs de straat pakt. In veel Aziatische steden zit het openbaar vervoer ook redelijk goed in elkaar en kom je daarmee natuurlijk het voordeligst uit. Ook leuk om te proberen is het huren van een auto (vooral voor gezinnen) en vraag je alleen even wel wat er allemaal vereist is om zelf achter het stuur plaats te mogen nemen.

Er zijn natuurlijk nog tal van tips en ideeën te vinden over het reizen, maar kan de reis al goed begonnen worden door gebruik te maken van bovenstaande. Het enige wat er nog rest is door de nodige voorzichtigheid in acht te nemen en je altijd (doe je hier toch ook?) aan de regels te houden. Zo zorg je er wel voor dat elke vakantie tot een onvergetelijke kan worden gemaakt.