Thailand is niet voor niets een geweldige en populaire vakantiebestemming. In dit veelzijdige land met spectaculaire natuur en cultuur kom je helemaal tot jezelf. Je ziet er de ongerepte jungle met eigen ogen en vergaapt je aan indrukwekkende tempels. Het land is gericht op toeristen, dus reizen is er makkelijk en comfortabel. Een rondreis door Thailand is dan ook de perfecte manier van reizen, ook als je je kinderen meeneemt. Je ziet zo een heel mooi stuk van de wereld in een tempo dat bij jou past.

Neem de tijd
Zoek je een vakantiebestemming zoals in de reisgidsen en op ansichtkaarten? Van tropische jungles tot kilometers bounty-strand, in Thailand is vakantievieren bepaald geen straf. Vanwege de grote afstanden tussen de bezienswaardigheden is het fijn als je je niet hoeft te haasten. Wanneer je naar Thailand reist kun je er dus beter voldoende tijd voor uittrekken. De lieve en zorgzame bevolking van dit prachtige land zal er alles aan doen om je de vakantie van je leven te bezorgen.

Het hele jaar door
Rondreizen door Thailand kun je zonder problemen het hele jaar door doen. Zelfs het regenseizoen is geen reden om er weg te blijven. Het zal er nooit de hele dag door regen of koud zijn. Liever geen regen? Reis er dan naartoe in het droge seizoen, van november tot ongeveer februari. Ontvlucht je meteen op een wel hele fijne manier onze winter. Je bent wel even onderweg, een vlucht duurt zo’n 11 uur. Kun je dat dikke boek eindelijk op je gemak uitlezen.

Diversiteit
In Thailand komt iedereen in no-time in vakantiestemming. Niet alleen de aangename temperatuur en die ongelofelijke mooi stranden helpen een handje. Het is met name de diversiteit van dit land dat het tot de ideale vakantiebestemming maakt. Je kunt er luieren tot je de dagen van de week niet meer weet, maar ook de gaafste activiteiten opzoeken. De jungle nodigt uit tot ontdekkingstochten voor de Robinsons onder ons, maar ook uitgaan doe je hier naar hartenlust. Feesten op het strand, dat doe je nergens beter dan in Thailand.

Luxe of basic?
Zoek je een bestemming waar je de stress van alledag echt even kunt vergeten? In Thailand ontbreekt het je aan niets. De luxe resorts zijn een echte verwennerij, om van het heerlijke eten nog maar te zwijgen. Verse vruchten en een massage op het strand, dat is echt tropisch genieten. Ook als je juist graag back to basic gaat kun je in Thailand vinden wat je zoekt. Slapen in een hangmat aan een palmboom en met je eigen zakmes vruchten pellen. Het is maar net wat je zoekt in een vakantie, maar Thailand heeft het allemaal.

Interessante bezienswaardigheden
De perfecte mix van geschiedenis, natuur en cultuur vind je in Thailand. Een boeddhistische tempel bezoeken mag je zeker niet overslaan. Er zijn echt prachtige exemplaren te vinden. Het witte tempelcomplex van Wat-Rong-Khun bijvoorbeeld, een onvergetelijke aanblik. Ook geschiedenis is er in overvloed te vinden. De beruchte Birma-Siam spoorlijn bijvoorbeeld, die door dwangarbeiders werd aangelegd. Het wordt ook wel de dodenspoorlijn genoemd, omdat er ontelbaar veel arbeiders zijn overleden tijdens de aanleg. Alleen al uit respect een bezoek waard.