Reizen met de trein is de ultieme methode om Europa te verkennen en terecht. Het is romantisch. Het is inspirerend. Sommigen zeggen dat het bijna magisch is. En voor degenen die in een land wonen waar treinreizen niet mogelijk is, is het een beetje mysterieus. Het spoorwegnet is uitermate ontwikkeld en de treindienst is zeer betrouwbaar (tenzij er stakingen zijn). Treinen in Europa zijn niet perfect, maar veel mensen beschouwen ze als de beste manier om te reizen. Wanneer je op vakantie bent, wil je ook niet veel uitgeven aan transport. Hieronder staan de voordelen voor het reizen met de trein naar het buitenland.

  1. Meer bagage

Tegenwoordig rekenen bijna alle grote luchtvaartmaatschappijen reizigers een vergoeding aan om een zak of twee te controleren en bij een paar moet je nu ook betalen voor handbagage. Reizen met het vliegtuig is uiteraard vaak de beste manier van reizen wanneer je lange afstanden moet afleggen. Hoewel het voordeel van treinreizen is dat het vervoeren van grotere en zwaardere bagage in vergelijking met vliegtuigen kan vergemakkelijken, zelfs als de afmetingen van de bagage niet past bij de andere transport alternatieven.

  1. Minder gedoe met controle

Stel je voor dat je een reis maakt en twee uur te vroeg moet aankomen, om in een lange veiligheidsrij te wachten, en je moet je schoenen nog uittrekken voor inspectie of je moet oppassen met je vloeistoffen en gels. Welkom in de wereld van het reizen per trein. In de meeste gevallen kun je 30 minuten van tevoren aankomen en rechtstreeks naar jouw platform lopen.

  1. Bezienswaardigheden

Wanneer je met de trein reist, kun je het landschap observeren terwijl je er doorheen stoomt. Dit is een ideale manier om het landschap van een gebied te voelen, wat niet mogelijk is als je 30.000 voet erboven vliegt of als je in een auto rijdt en je de weg moet volgen.

  1. Kosten

Reizen met de trein is vaak goedkoper dan het kopen van een vliegticket. Het kan ook efficiënter zijn dan het besturen van jouw auto, omdat je niet hoeft te stoppen voor gas en treinen doorgaans sneller rijden zonder verkeer. Tot slot, als je ‘s nachts een treinreis boekt, kan dit je ook de kosten besparen van verblijven in een hotel, motel of hostel.

  1. Milieu

Reizen met de trein kan een positief verschil maken voor het milieu, wat een belangrijke factor kan zijn als je een ecologisch bewuste reiziger bent. Als je bijvoorbeeld met de trein reist, help je mogelijk de CO2-uitstoot te verminderen. Het berijden van een trein betekent ook dat je niet bijdraagt ​​aan de drukte van auto’s op de weg.

  1. Flexibiliteit

Treinen stoppen vaak bij belangrijke bestemmingen en bezienswaardigheden onderweg naar een laatste stop. Als je een kaartje hebt waarmee je op elk moment kunt uitstappen en aan boord kunt gaan, kan reizen met de trein een ideale manier zijn om onderweg talloze steden of dorpen te zien. Dit kan gunstig zijn voor de spontane reiziger.

  1. Comfort

Treinstoelen en privécabines zijn doorgaans ruimer en comfortabeler dan kleinere zitplaatsen in auto’s en vliegtuigen. In veel moderne treinen kun je de stoelen in een volledig horizontale positie zetten. Boek voor de beste resultaten een stoel weg van de deuren aan beide uiteinden van de trein, zodat je niet gestoord wordt door het komen en gaan van andere passagiers.

  1. Veiligheid

Reizen met de trein is niet beïnvloed door evenveel beveiligingsproblemen als vliegreizen. Hoewel treinen worden bewaakt en beveiligingspersoneel aanwezig is, hoef je meestal niet te wachten in lange veiligheidslijnen of een intensieve bagagescreening bij te wonen.

  1. Vrede en stilte

De trein is de perfecte plek om te ontspannen. Er is iets heel vredigs aan het uit het raam staren terwijl je stil op 150MPH door het Europese platteland rijdt (dat koude bier doet ook geen pijn). De trein is ook een goed moment om een briefkaart te schrijven naar je vrienden, een boek te lezen, in je dagboek te schrijven, of doorgaan met het plannen van je toekomstige reizen.